Zoeken

Algerije ontkent uitzetting Syriërs en roept ambassadeur Marokko op matje

30 januari 2014 - 20:52 - Marokko

©

De betrekkingen tussen Marokko en Algerije zijn opnieuw extreem gespannen. Ditmaal is de oorzaak te zoeken bij Syrische vluchtelingen. Marokko beschuldigt Algerije ervan 70 Syriërs aan de Marokkaanse grens te hebben achtergelaten, wat Algiers ontkent.

Het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hierover woensdag de ambassadeur van Marokko in Algiers op het matje geroepen. De diplomaat kreeg het standpunt van de Algerijnse regering te horen over de beschuldigingen.

Algerije oordeelt dat het gaat om een "nieuwe politiek gemotiveerde provocatie en een extra poging om de spanning op te voeren". De afgelopen weken was de spanning tussen Rabat en Algiers al sterk toegenomen nadat een Marokkaan de vlag van het Algerijns consulaat in Casablanca had neergehaald.

Dinsdag had de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Salaheddine Mezouar ook al de Algerijnse ambassadeur in Marokko om uitleg gevraagd. Hij had toen de "sterke afkeuring" van Marokko uitgesproken, over de uitzetting van Syrische vluchtelingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team