Zoeken

Marokkaan wil na 4 jaar bij Daesh terug naar Italië

15 maart 2019 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Italiaanse Marokkaan die momenteel wordt vastgehouden door de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), wenst met zijn zwangere vrouw naar Italië terug te keren. Maar dat ziet het Europees land niet zitten.

Monsef al-Mkhayar is pas 22 jaar. Hij kwam in 2009 in Italië aan en werd er door een tante opgevoed in de regio van Milaan.

Na te zijn veroordeeld voor drugshandel radicaliseerde hij in de gevangenis. In 2015, na zijn vrijlating, vertrok hij samen met een vriend, Tarik, naar Syrië. Tarik kwam een jaar later om het leven bij gevechten.

De twintiger uit Casablanca zou in de afgelopen jaren hebben geprobeerd om jongeren te rekruteren voor de terroristische organisatie Daesh. Hij werd daarvoor bij verstek tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Ook zijn pro-Daesh toespraak op sociale media, met name berichten waarin hij belooft dat hij zichzelf "zal laten ontploffen" als hij naar Italië terugkeert, zorgen ervoor dat de Italiaanse autoriteiten zijn terugkeer vrezen. Zijn vrouw is zwanger van hun eerste kindje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team