Zoeken

Marokko: aanhangers Daesh die drugsbaronnen terroriseerden veroordeeld

7 maart 2019 - 18:00 - Marokko

©

De antiterrorismerechtbank van Salé heeft 20 leden van een terreurcel van Daesh tot 2 à 14 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De verdachten financierden hun activiteiten door drugsbaronnen in de regio van Tanger af te persen.

Volgens Al Akhbar zijn alle verdachten afkomstig uit Tanger. Ze werden vervolgd voor de oprichting van een terreurcel, wapenbezit, geweld, drugshandel en diefstal.

Het blad bericht dat de leden van de cel drugsbaronnen bedreigden en hen van hun drugs, alcohol- en andere verboden ladingen beroofden. Daarna eisten ze grote geldbedragen om de gestolen goederen terug te geven. Zo zou het groepje bijvoorbeeld 2,5 ton hasj van een drugsbaron hebben gestolen, de man met een mes hebben bedreigd en hem 900.000 dirham hebben gevraagd om hem de drug terug te geven.

De politie kwam de zaak op het spoor nadat een man enkele maanden geleden vanaf de 7e verdieping van een gebouw in het centrum van Tanger was gevallen. Het onderzoek toonde aan dat het slachtoffer aan de verdachten probeerde te ontsnappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team