Zoeken

Luchtaanval Libië: dodental stijgt, zeven Marokkanen omgekomen

8 juli 2019 - 20:00 - Wereld

©

Het aantal Marokkaanse slachtoffers van de luchtaanval op een vluchtelingencentrum in Tajoura bij Tripoli in Libië is toegenomen volgens het consulaat van Marokko in Tunis.

Nieuwe cijfers van het consulaat tonen aan dat zeven Marokkanen bij de aanval zijn omgekomen en dat acht anderen gewond zijn geraakt. Drie Marokkanen worden tevens nog vermist.

Over de toestand van de gewonden wordt niets vermeld. In de migrantenkamp verbleven een twintigtal Marokkanen op het moment van het bombardement.

Het consulaat stelt dat het dodental waarschijnlijk nog naar boven zal worden herzien. De situatie ter plekke maakt het namelijk extreem moeilijk om juiste informatie te verkrijgen.

Met de gewonden heeft het consulaat een regelmatig contact. De identificatie van de dodelijk slachtoffers is nog aan de gang. Zodra dat gedaan is zullen de families in Marokko op de hoogte worden gebracht en zal hun repatriëring worden geregeld.

De Marokkaanse diplomatieke autoriteiten proberen ook de repatriëring van de gewonden te regelen. Families van mogelijke slachtoffers kunnen contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse zaken (00212613500678) of het consulaat van Marokko in Tunis (0021698765801).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team