Zoeken

Levenslang voor Marokkaanse terreurverdachte in Finland

18 juni 2018 - 16:10 - Wereld

©

De Finse justitie heeft de Marokkaanse Abderrahmane Bouanane tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor een aanslag in de stad Turku in augustus vorig jaar.

Bouanane werd schuldig bevonden aan moord en acht pogingen tot moord met een terroristisch motief. Het is de eerste keer dat iemand voor een terroristische aanslag in Finland wordt veroordeeld.

De 23-jarige verdachte was in 2016 in Finland aangekomen. Hij gebruikte toen een valse identiteit en vroeg asiel aan. Zijn eerste aanvraag werd geweigerd, waarop Bouanane opnieuw een aanvraag indiende.

Terwijl hij op een antwoord wachtte zou hij kennis hebben gemaakt met de Oezbeekse extremist Zuhriddin Rashidov. Hij zou toen zijn geradicaliseerd.

In augustus vorig jaar viel hij vrouwen met messen aan op het grootste plein van Turku. Een 31-jarige vrouw werd doodgestoken. Hassan Alazawii (26) was ook op het plein en probeerde de verdachte te stoppen. Bouanane rende vervolgens weg en stak in zijn vlucht zeven mensen neer. Een tweede vrouw raakte daarbij dodelijk gewond. De politie schoot hem uiteindelijk in het been om hem te overmeesteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team