Zoeken

Leger Marokko krijgt lichaam Yassine Bahti terug

19 mei 2015 - 13:39 - Marokko

©

Het lichaam van Yassine Bahti, de piloot van het F16 gevechtsvliegtuig dat vorige week in Jemen verdween, werd maandag aan Artsen zonder Grenzen gegeven, dankzij de bemiddeling van de voormalige VN-gezant in Jemen, de Marokkaanse Jamal Benomar.

Marokko had reeds eind vorige week een legertoestel naar Sanaa gestuurd om het lichaam op te halen volgens persagentschap Khabar.

Volgens dezelfde bron heeft ook het Sultanaat van Oman bemiddeld zodat het lichaam aan het Internationaal Comité van het Rode Kruis zou worden toevertrouwd. Uiteindelijk werd het lichaam aan Artsen zonder Grenzen gegeven.

Het lichaam van Yassine Bahti zal eerst in Djibouti worden onderworpen aan een nieuw forensisch onderzoek. Pas nadien zal het lichaam van de jonge piloot naar Marokko worden gerepatrieerd.

Yassine Bahti stortte een tiental dagen geleden met zijn F16 neer in Jemen en werd sindsdien vermist. Marokko bevestigde eind vorige week zijn dood. De 26-jarige piloot had zichzelf vrijwillig gemeld voor de oorlog tegen Daesh en was onlangs ter beschikking van de Arabische coalitie gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team