Zoeken

Koudegolf Marokko: legerhelikopters om getroffen bevolking te helpen

20 februari 2023 - 13:00 - Marokko

©

Op bevel van Koning Mohammed VI, hebben teams van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit en de Royal Armed Forces noodhulp vervoerd naar de gebieden die in de afgelopen dagen zwaar werden getroffen door regen- en sneeuwval.

Naast de sneeuwruimings- en verkeersherstelwerkzaamheden worden humanitaire hulpgoederen naar de getroffen gebieden gebracht in de provincies Zagora, Ouarzazate en Taroudant. Volgens Abdellah Omar Moussa, hoofd van de medisch-humanitaire afdeling van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit, heeft deze operatie een uitzonderlijk karakter omdat het plaatsvindt na de zware sneeuwval en de aanzienlijke daling van de temperaturen in deze regio’s, meldt persagentschap MAP.

Lees ook: Koning Mohammed VI geeft startsein voor winter-solidariteitsactie

Deze operatie, uitgevoerd door de Mohammed V Stichting voor Solidariteit met behulp van het leger, heeft tot doel om lokaal in te grijpen en de inwoners te helpen van bergdorpen en afgelegen gebieden, met noodhulp die bestaat uit voedselproducten en dekens, maar ook gepaste sociale begeleiding en medische zorg.

Lees ook: Tot -8°C verwacht in Marokko

In de afgelopen dagen werd een deel van Marokko geteisterd door ongekende sneeuwval, met soms tot meer dan 1 meter sneeuw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team