Zoeken

Premier Marokko in opspraak na schouderkus aan Koning Saoedi-Arabië

5 augustus 2015 - 17:30 - Marokko

©

Koning Salman van Saoedi-Arabië is zondag in Tanger aangekomen. Hij werd er door Premier Abdelilah Benkirane met een omstreden schouderkus verwelkomd.

De schouderkus van Benkirane wordt in Marokko als een "protocollaire blunder" beschouwd. De Premier reageerde verrast op de controverse. Hij kent namelijk "geen andere manier om zijn respect aan de Saoedische Koning te tonen".

"Koning Salman Ibn Abdelaziz heeft de leeftijd van mijn vader. Hij is de Koning van Saoedi-Arabië, waar de Heilige plaatsen van de Islam zijn, wat volgens mij een groot symbool is. Hij houdt van ons en wij houden van hem. Het is bovendien de manier waarop ik wijlen Koning Abdallah ook begroette. Er is geen reden om deze gewoonte te veranderen. Verwacht niet dat ik de Koning van Saoedi-Arabië op dezelfde manier begroet als de andere Arabische staatshoofden.", aldus de Marokkaanse Premier.

Een man die zich bij de officiële Marokkaanse delegatie bevond kwam eveneens in opspraak na een handkus aan Koning Salman. Wat Abdeslam Chekkour, eigenaar van hotel Le Mirage in Cap Spartel, bij de delegatie deed is onduidelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team