Zoeken

Koning Saoedi-Arabië terug naar Marokko na bezoek aan Obama

8 september 2015 - 19:00 - Marokko

©

Koning Salman van Saoedi-Arabië is zondag naar Tanger teruggekeerd na een driedaagse staatsbezoek aan de Verenigde Staten, waar hij President Barack Obama heeft ontmoet.

Het is het eerste staatsbezoek van de Saoedische koning aan de Verenigde Staten sinds zijn kroning begin dit jaar. Koning Salman zou naar Washington zijn gegaan om een einde te maken aan de spanningen tussen zijn land en de Verenigde Staten. Deze volgden op de beslissing van Obama om geen militaire acties te ondernemen tegen de Syrische president Bashar Al Assad.

Saoedi-Arabië had ook kwaad gereageerd op de ondertekening door Amerika van een akkoord met Iran over diens nucleair programma. De twee staatshoofden zouden ook de problemen in Jemen en de strijd van Saoedi-Arabië tegen de Houthi-rebellen hebben besproken.

Koning Salman was begin augustus in het noorden van Marokko aangekomen na een omstreden vakantie in Frankrijk. Hij verblijft sindsdien in zijn paleis in Tanger waar hij meerdere staatshoofden en politieke leiders heeft ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team