Zoeken

Koning Mohammed 6 stuurde dit geschenk voor begrafenis Jacques Chirac

11 oktober 2019 - 11:50 - Marokko

©

Jacques Chirac, voormalige Franse president, overleed eind september op 86-jarige leeftijd. Hij was een grote vriend van wijlen Koning Hassan II en zijn zoon, Koning Mohammed VI. De monarch kon om gezondheidsredenen de begrafenis van het voormalige staatshoofd niet bijwonen maar stuurde zijn zoon met een geschenk.

De begrafenisceremonie vond op 30 september plaats in de aanwezigheid van tientallen staatshoofden, regeringshoofden en bekende politici, kunstenaars en verantwoordelijken.

Op de ceremonie viel de afwezigheid van Koning Mohammed VI sterk op. De monarch herstelde van een dubbele longontsteking en mocht van zijn persoonlijke arts niet reizen. Zijn zoon, kroonprins Moulay Hassan, vertegenwoordigde hem in Parijs en werd zelfs door de actuele Franse president Emmanuel Macron ontvangen.

Ondanks zijn afwezigheid stuurde Mohammed VI een condoleance bericht naar de familie Chirac waarin hij verklaarde dat "Frankrijk een prominente staatsman heeft verloren die geschiedenis maakte met zijn beslissende actie en zijn moedige standpunten ten gunste van de vrede".

Nog belangrijker is dat Koning Mohammed VI "prachtige grote witte orchideeën" stuurde voor de begrafenis. Zijn gebaar werd heel positief verwelkomd in Frankrijk en bij de familie Chirac. De bloemen getuigen van de "oude vriendschap" die de twee staatshoofden verbond, aldus de Franse media. 

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team