Zoeken

Koning Mohammed VI krijgt nieuw imago

18 april 2013 - 18:30 - Marokko

©

Het koningshuis wil het imago van de Koning Mohammed VI en zijn familie moderniseren. Een van de recente opgemerkte veranderingen zijn de foto’s van de Koning bij vrienden in Afrika, in een Jordaanse vluchtelingenkamp voor Syriërs, of nog tijdens het bezoek van de Franse president François Hollande.

Tot nu toe had enkel Staatspersbureau Maghreb Arabe Press het recht om foto’s van de koninklijke familie te publiceren. In Frankrijk had het weekbled Paris Match de exclusiviteit. Daar kwam recent verandering in.

Hola Maroc, Marokkaanse versie van de Spaanse magazine Hola, publiceerde in zijn laatste editie namelijk informele foto’s van de Koninklijke familie met François Hollande en Valerie Trierweiler.

Om het imago van de Koning af te stoffen, heeft het Paleis beroep gedaan op Karim Bouzida, vriend van Fouad Ali El Himma en baas van het communicatiebureau Mena Media. Bouzida verzorgde een paar jaar terug de mediacampagne voor de oprichting van de Authenticiteit en Moderniteit Partij.

Aan hem danken we ook de verklaring van het Koningshuis over de arrestatie van corrupte politieagenten en douaniers in de havens van Tanger, Nador en Al Hoceima vorige zomer.

De nieuwe communicatieman van het Paleis werd kort na de benoeming tot Premier van Abdelilah Benkirane aangeworven, die toen zonder al te veel moeite miljoenen kijkers wist aan te trekker. Van Bouzida wordt verwacht dat hij de populariteit van Mohammed VI op peil houdt door zijn imago van moderne monarch te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team