Zoeken

Koning Mohammed VI gaf 2 miljoen euro voor Notre-Dame in Parijs

2 mei 2019 - 16:30 - Marokko

©

Verschillende bronnen berichten dat Koning Mohammed VI een donatie van 2 miljoen euro heeft gedaan voor de wederopbouw van de Notre-Dame kathedraal in Parijs.

Al Ayam en Alyaoum24 schrijven dat de Koning, na zijn medeleven aan de Franse president te hebben betuigd, het besluit heeft genomen om 2 miljoen euro te doneren.

De informatie werd niet officieel bevestigd. Het bedrag wordt geheim gehouden. Het koningshuis weigerde de vele vragen over de financiële bijdrage van Marokko te beantwoorden.

TelQuel probeerde een veertigtal mensen en instellingen te contacteren, waaronder de ambassade van Frankrijk in Rabat, die van Marokko in Parijs, het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken en het Franse ministerie van Communicatie, om het bedrag te achterhalen, tevergeefs.

Wat wel werd bevestigd is dat Chakib Benmoussa, ambassadeur van Marokko in Frankrijk, kort na de brand die een groot deel van de Notre-Dame verwoestte, aan de aartsbisschop van Parijs had laten weten dat Koning Mohammed VI financieel wilde bijdragen aan de heropbouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team