Zoeken

Koning Hassan II was bezorgd over UFO’s

11 april 2013 - 18:00 - Marokko

©

Wikileaks heeft maandag 1,3 miljoen diplomatieke kabels uit de jaren 70 vrijgegeven. Uit één van deze kabels blijkt dat Koning Hassan II veel interesse had voor UFO’s.

Op 25 september 1976 stuurde Hassan II de baas van de Marokkaanse politie, Hosni Benslimane, naar het Amerikaanse ambassade. Daar moest hij informatie verzamelen over UFO’s die een week eerder waren opgemerkt boven verschillende steden van Marokko.

In de nacht van 18 op 19 september waren inderdaad in verschillende regio’s van Marokko, UFO’s gezien door de bevolking. De vele beschrijvingen van getuigen stemden overeen. Getuigenissen kwamen vanuit Agadir, Marrakech, Casablanca, Rabat en Kenitra. Alle getuige hadden een vliegend object gezien tussen 1 en 3 uur ’s nachts.

Aan de ambassadeur vertelde Benslimane dat het object van zuidwest naar noordoost vloog, en zilver en rond was met een flitsend licht. Ook maakte het veel lawaai.

In een telegram aan het VS Staatsdepartement schrijft Robert Anderson dezelfde dag: "Ik weet niet wat ik hiermee moet doen, ook al vind ik de gelijkenissen tussen de verschillende beschrijvingen afkomstig uit ver uit elkaar gelegen plaatsen, intrigerend. De Koning is persoonlijk geïnteresseerd. Ik beloofde dat we zouden doen wat we konden. Ik wil dan ook graag spoedig op zijn verzoek ingaan. Ik zou het waarderen dat U mij hiermee helpt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team