Zoeken

Koffiebar in Antwerpen opent vroeger voor moslimklanten tijdens Ramadan

24 maart 2023 - 17:00 - Wereld

©

Koffiebar Viggo’s in Antwerpen opent vroeger voor klanten die vasten tijdens de Ramadan. Zaakvoerder Tim Jensen opent vanaf dinsdag 28 maart, zijn zaak één keer per week al om 4 uur ’s ochtends. Zo wil hij ervoor zorgen dat ook moslimklanten kunnen genieten van een kopje koffie na het ontbijt en voor ze naar het werk vertrekken, of na hun nachtshift.

Toen Tim van klanten te horen kreeg dat ze hun laatste ochtendkoffie bij hem kwamen drinken, begreep hij dat dit te maken had met de Ramadan. Zijn zaak opent pas als de zon al op is, wat betekent dat vastende klanten daar geen koffie kunnen drinken. Tim besloot om zijn koffiebar vroeger te openen, zodat moslims toch van een lekkere kop koffie kunnen genieten.

Lees ook: Werkgevers in Nederland: "Spreek met moslim-medewerkers over ramadan"

De zaakvoerder deelde zijn idee op sociale media en ontving veel positieve reacties. "Als op dinsdag 28 maart daadwerkelijk mensen hun ochtendkoffie bij mij komen drinken, ga ik gedurende de Ramadan elke dinsdag vroeger open", zegt hij aan GVA. Hij hoopt dat andere collega’s ook zijn idee overnemen en zo een positieve bijdrage leveren aan de Ramadan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team