Zoeken

8-jarig jongetje bereikt top Toubkal, hoogste berg van Marokko

27 mei 2014 - 20:52 - Marokko

©

Een 8-jarig Brits jongetje heeft de top van de Toubkal bereikt. Het is één van de jongste klimmers die de top van de hoogste berg van Marokko én van Noord Afrika heeft gehaald.

Caleb White is afkomstig uit het Brits stadje Horsham. Hij beklom de 4167 meter hoge Toubkal samen met zijn vader in twee dagen. Ze stonden rond 6:30 op en klommen gedurende gemiddeld 10 uur per dag.

Dan White, 34 én fiere papa, verklaarde aan de media: "Caleb is gewoon geweldig met hoogtes, hij is nooit afgeschrikt door een berg. Hij was wel onder de indruk omdat veel mensen hem als een held behandelden. Dat deed hem beseffen dat hij iets heel bijzonders had gedaan."

"Toen we de top bereikten was het een geweldig moment. Er waren mensen daar die applaudisseerden toen ze mijn zoon zagen. Ze waren zo verbaasd dat ze met hem op de foto wilden!"

Caleb is niet aan zijn eerste berg. Hij beklom eerder de Swondon in 2 uur en 15 minuten. Maar deze keer was het 20 uur klimmen in 2 dagen tijd met veel wind, koude, minder zuurstof ...

Van de gids kreeg de trotse vader te horen dat hij niemand kende die op een zo jonge leeftijd de top van de Toubkal had bereikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team