Zoeken

Jongeren komen om bij schoonmaken put in Zagora

2 juni 2021 - 19:40 - Marokko

©

De stad Zagora is nog steeds in shock na de dood van vier jongeren die de pomp in een put wilden repareren. Eenmaal binnen, werd de hoge temperatuur en het gebrek aan zuurstof hen fataal. Een onderzoek is aan de gang om de werkelijke oorzaken en omstandigheden van deze tragedie vast te stellen.

Het dagblad Al Akhbar, dat over de tragedie bericht, citeert plaatselijke bronnen die telefonisch werden gecontacteerd. De slachtoffers blijken twee broers en twee van hun vrienden te zijn. Een van de vier jongeren daalde af in de put om onzuiverheden te verwijderen die de pomp blokkeerden, maar de krapte in de put en de hoge temperatuur verstikten hem en brachten hem ertoe de andere drie om hulp te vragen. Zijn broer haastte zich naar beneden om hem te helpen, maar ook hij werd verrast door de krappe put en het gebrek aan zuurstof.

Toen de twee broers maar niet uit de put kwamen, gingen hun twee vrienden, die ongerust waren, naar beneden om zich bij hen te voegen. Zij realiseerden zich veel te laat de moeilijke omstandigheden in de put, die acht meter diep was en een diameter van niet meer dan anderhalve meter had. De vier vrienden stierven door zuurstofgebrek.

Volgens plaatselijke bronnen die door het blad werden gecontacteerd, waarschuwde een vijfde vriend, die niet in de put was afgedaald, de plaatselijke autoriteiten die op hun beurt de brandweer inschakelden. De plaatselijke autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld om na te gaan wat de doodsoorzaak van de vier jongeren is. Er is ook een autopsie gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team