Zoeken

Jamilla Baidou woedend: rijbewijs kwijt én mentaal ongeschikt verklaard

20 april 2024 - 10:00 - Cultuur

©

De Antwerpse YouTubster en zangeres Jamilla Baidou is niet te spreken over de straf die ze maandag kreeg van de politierechtbank in het Belgische Sint-Niklaas. Ze werd veroordeeld voor het in 2022 stoppen met haar auto in de Liefkenshoektunnel om er midden in de nacht filmpjes te maken.

Jamilla Baidou kreeg een jaar rijverbod en werd "voorgoed lichamelijk en geestelijk ongeschikt verklaard om nog met de auto te rijden."

Lees ook: Marokko: YouTubster in de gevangenis, moeder doet beroep op Koning Mohammed VI

In een video op YouTube reageert Baidou op haar straf. Ze stelt dat ze oneerlijk wordt afgeschilderd in de media en dat de straf veel te zwaar is. "Ik kom over als een psychopaat", aldus Baidou. "Met een jaar rijverbod zou ik akkoord gaan. Dat heb ik ook gekregen, maar dat jaar gaat pas in nadat ik heb bewezen dat ik wel ‘spoor’, zoals de rechter het zei. Als je weet dat andere mensen die veel ergere feiten hebben begaan een lagere straf krijgen, vind ik dit erover."

Ze vergelijkt haar straf met die van OH Leuven-voetballer Sofian Kiyine, die in dronken toestand met 138 kilometer per uur door een sporthal knalde en een opschorting van zijn straf kreeg. "De uitspraak belemmert mijn werk en mijn sociaal leven. Dat is allemaal niet bevorderlijk voor mijn mentale gezondheid," voegt Baidou toe.

Lees ook: Twee jaar cel voor Rutini al Yawmi-koppel

De zangers van Marokkaanse afkomst benadrukt in haar video dat ze spijt heeft van haar acties. "Denk na als je rijdt, doe geen domme dingen zoals ik. Wil je niet gefuckt zijn voor twee jaar, hou je dan aan de regels. Er is geen reden goed genoeg om raar gedrag te vertonen in het verkeer."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team