Zoeken

Jamal Ben Saddik vecht dit jaar nog tegen Rico Verhoeven

25 januari 2020 - 15:20 - Sport

©

Jamal Ben Saddik wil dit jaar nog tegen Rico Verhoeven vechten voor de wereldtitel zwaargewicht. Dat vertelde de Belgische Marokkaan, die vorige week zijn contract met kickboksbond Glory verlengde, zelf aan de media.

Volgens NUsport verliepen de onderhandelingen moeilijk vanwege de eisen van Ben Saddik. "Die wereldtitel is mijn jongensdroom. Daar heb ik natuurlijk dingen over in het contract laten zetten. Ik hoop dat ik mijn droom in 2020 ga waarmaken.", aldus de kickbokser.

Het contract loopt over meerdere jaren. Meerdere gevechten staan gepland, maar meer mag Ben Saddik daar niet over zeggen van Glory, anders riskeert hij een boete. Wel zal hij, alvorens Verhoeven te ontmoeten, een ander gevecht hebben waarover in de komende weken meer bekend zal worden gemaakt. "Omdat ik er ruim een jaar uit ben geweest, is het goed om eerst nog een andere partij te doen voordat ik voor de wereldtitel ga. Ik verwacht dat het binnen een paar weken gaat plaatsvinden. Als ik win, dan ga ik ervan uit dat ik in het najaar tegen Rico mag vechten om de titel."

Jamal Ben Saddik bevestigt de "eerste in de rij" te zijn voor een gevecht tegen Verhoeven. "Het staat nu vast dat ik de eerste in de rij ben die het tegen Rico mag opnemen. Dat heeft Marshall Zelaznik, de baas van Glory, gezegd. Het zou ook wel heel vreemd zijn als hij een andere naam genoemd had."

Ben Saddik verloor in december 2017 een titelgevecht tegen de Nederlander. Tijdens zijn laatste gevecht tegen Benjamin Adegbuyi liep hij een ernstige handbreuk op. Hij bleef echter doorvechten en won. Hij had daarna maanden nodig om te herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team