Zoeken

Jacques Chirac: monarchie is borg van stabiliteit in Marokko

17 juni 2011 - 17:30 - Wereld

©

Terwijl Marokko op het punt staat grondwethervormingen te adopteren die de macht van de Koning aanzienlijk beperken, zegt de voormalige Franse president Jacques Chirac in zijn tweede memoires dat "de monarchie de enige waarborg is van stabiliteit in Marokko".

In zijn boek getiteld "De tijd van de president - Memoires" gepubliceerd op 10 juni bij editiehuis Nil, geeft Jacques Chirac een zeer flatteus portret van koning Mohammed VI en van zijn overleden vader Hassan II. Hij verdedigt ook de stelling van de Marokkaanse Sahara en is van mening dat dit gebied een "onbetwistbaar deel van Marokko is".

Jacques Chirac vertelt ook over zijn diepe banden met de Marokkaanse koninklijke familie en herhaalt nogmaals dat koning Mohammed VI "te allen tijde op zijn vriendschap kan rekenen net zoals dat het geval was met Hassan II".

De voormalige Franse president die geen geheim maakt van zijn onvoorwaardelijke liefde voor Marokko, zegt in zijn memoires dat "de politieke opening van Mohamed VI het beste antwoord is die hij aan fundamentalisten kan geven en het het beste manier is om de stabiliteit van Marokko te waarborgen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team