Zoeken

Italië: tragische dood van Mustapha, de dakloze Marokkaan die alles verloor

11 februari 2021 - 18:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Veel tragischer dan het levensverhaal van de dakloze Marokkaan Mustapha Ait Bella wordt het bijna niet. Na een leven vol tegenslag heeft hij het ontslag van zijn baan als bloemist niet kunnen verkroppen. Hij ontwikkelde hierdoor een alcoholverslaving die hem uiteindelijk fataal werd. Afgelopen maandag werd hij dood aangetroffen bij de bar Cafettaria del Rey in de Italiaanse stad Turijn.

In 1992 besloot de 59-jarige Marokkaan om zijn vaderland te verlaten nadat zijn vrouw en jonge kinderen waren omgekomen bij een tragisch ongeluk. Na enige tijd in Turijn te hebben gewerkt als bloemist op de markt op de Via San Secondo, had hij het plezier in het leven weer terug gevonden. Het noodlot sloeg echter nog een keer genadeloos toe, toen Ait Bella betrokken raakte bij een verkeersongeluk met een tram.

Zijn Fiat Uno was total loss en hij was gedwongen om zijn rijbewijs in te leveren. Omdat hij hiervan afhankelijk was voor zijn werk, moest hij zijn baan als bloemist opgeven. Voor het ongeval stond hij al bekend als een zware drinker. Nu hij geen inkomen meer had om zijn schulden en huur te betalen, duurde het niet lang voordat hij dakloos werd. Omdat hij een hekel had aan slaapzalen sliep hij meestal voor verschillende bars in de stad.

Volgens lokale media heeft Ait Bella lang gestreden tegen zijn verslaving om er uiteindelijk toch van te verliezen. In december werd hij nog opgenomen in het ziekenhuis vanwege zijn zeer zwakke gezondheid. De behandeling die hij daar kreeg bleek echter geen keerpunt in zijn leven te zijn. De dag voor zijn overlijden zei hij tegen een vriend dat hij zich nog steeds erg zwak voelde en dat hij graag naar Marokko wilde terugkeren.

Er is een inzamelingsactie op touw gezet door zijn vrienden op de Via San Secondo-markt om het lichaam van Mustapha naar Marokko te repatriëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team