Zoeken

Italië: Marokkaanse vrouw verliest nationaliteit en wordt land uitgezet

24 augustus 2019 - 18:10 - Wereld

©

Italië heeft de nationaliteit ingetrokken van een Marokkaanse vrouw die tot 3 jaar en 4 maanden gevangenisstraf was veroordeeld voor terroristische activiteiten.

Matteo Salvini, Italiaanse minister van Binnenlandse zaken, heeft de intrekking van de nationaliteit van Salma Bencherqi en haar uitzetting bevolen.

Bencherqui was met haar man, beter bekend als "de bokser van Daesh", in 2016 gearresteerd na een poging om naar Syrië te vertrekken en zich bij de terroristische organisatie aan te sluiten.

De man van Salma Bencherqui werd tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld en zal na zijn straf ook zijn nationaliteit verliezen en naar Marokko worden teruggestuurd.

Abderrahim El Moutaharik had na meerdere pogingen afgezien van een vertrek naar Syrië. Hij besloot in Italië te blijven om er aanslagen voor te bereiden tegen de ambassade van Israël en het Vaticaan. Hij komt pas in april 2022 vrij.

Het is de eerste keer dat Italië de nationaliteit afneemt vanwege terroristische activiteiten. Het koppel heeft ook het gezag op hun enig kind (4) verloren.

Bladna.nl