Zoeken

Italië ontroerd door eerlijkheid Marokkaanse vrouw

29 juli 2019 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse vrouw heeft in Italië voor veel positieve reacties gezorgd door haar eerlijkheid na een fout van een medewerkster van een geldtransferagentschap.

Rabia El Ktiri wilde geld naar haar zoon in Marokko sturen. Ze gaf 100 euro aan de medewerkster die het geld moest overmaken. De vrouw vergiste zich echter en voegde een 0 toe aan het bedrag, waardoor 1000 euro naar de jongeman werd gestuurd en niet 100.

Toen Rabia enkele uren later de fout opmerkte keerde ze terug naar het agentschap en overhandigde 900 euro aan de medewerkster. Ze verklaarde toen "Ik zal nooit geld nemen dat me niet toekomt".

In de Italiaanse media wordt Rabia als een echte heldin beschreven. Haar gedrag toont aan dat "menselijke waarden niets te maken hebben met de afkomst of baan van een persoon", leest men onder meer. Een andere medium schrijft dat Rabia "een echte voorbeeld van eerlijkheid" is.

Rabia werkt bij een bejaarde Italiaanse vrouw. Ze was eerder die dag met haar op het strand van Trinine gaan wandelen en had vervolgens geld naar haar zoon gestuurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team