Zoeken

Israëlische stad Yoqneam heeft Troonfeest gevierd

31 juli 2021 - 19:40 - Wereld

©

De stad Yoqneam in Israël heeft reeds het Marokkaanse Troonfeest gevierd. Burgemeester Simon Al Fassi, die zelf van Marokkaanse afkomst is, heeft toezicht gehouden op de organisatie van het feest.

Tijdens het Troonfeest, een nationale feestdag in Marokko, wordt de troonsbestijging van Koning Mohammed VI gevierd. Yoqneam wilde, als gevolg van de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël, de Marokkaanse Koning eren.

Lees ook: Troonfeest: Israëls wensen aan Koning Mohammed VI

Traditionele Marokkaanse outfits en Chaabi-muziek sublimeerden de avond. Burgemeester Al Fassi droeg zelf een Marokkaanse outfit en een fez hoed en hield een toespraak in het Darija, meldt H24info.

Meerdere andere steden in Israël hebben besloten om het Marokkaanse Troonfeest te vieren. "Er zullen Marokkaanse vlaggen en portretten van Koning Mohammed VI in de straten en op grote boulevards in de metropolen van Israël zijn", zegt Jacky Kadouch, president van de Joodse gemeenschap in de regio Marrakesh-Safi.

Op 1 augustus zal tevens een concert worden georganiseerd ter ere van Koning Mohammed VI in Netanya, in het noorden van Tel Aviv. Benjamin Buzaglo en Raymonde Abecassis zullen er optreden, samen met het Andalusische orkest Ashdod.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team