Zoeken

Instorting brug in Marokko: regen legt ontwerpfout bloot

14 oktober 2022 - 14:00 - Marokko

©

Op woensdag 12 oktober 2022 is in Ait Faska, in de provincie Al Haouz, een verbindingsbrug ingestort nadat een vrachtwagen geladen met stro was gekanteld. Het ongeval heeft het verkeer op de RN9 tussen Marrakech en Ouarzazate enkele uren lamgelegd.

Het verkeer op de weg door de heuvels van Ait Faska is langzaam hervat nadat in de nacht van dinsdag op woensdag een verbindingsbrug was ingestort. De regen die in de plattelandsgemeente viel, heeft de gebreken van de structuur duidelijk blootgelegd. De brug kon het gewicht van een strotransport niet aan.

Lees ook: Al Hoceima: brug begeeft het na hevige regenval (video)

Volgens getuigen stortte de brug woensdag rond 2 uur ’s nachts in, waardoor het verkeer op de RN9 tussen Marrakech en Ouarzazate urenlang werd lamgelegd. "De weg was vier uur lang geblokkeerd," vertelt Omar, de chauffeur van de verongelukte vrachtwagen, aan Le360.

Lees ook: Leraar overlijdt na instorting dak van klaslokaal in Meknes

Na een paar uur veranderde de weg in een echte bouwput. De Koninklijke Gendarmerie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen. De overheid heeft alles gedaan om het probleem op één van de drukste wegen in de provincie te verhelpen. De werken om de brug te renoveren werden aangevat. Momenteel dient een 4 meter brede omleiding, die door de weggebruikers als te smal wordt beschouwd, ter vervanging van de hoofdbrug. Een onderzoek naar de oorzaken en omstandigheden van het incident is gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team