Zoeken

Inbreker villa ambassadrice Nederland in Rabat bekent

10 augustus 2020 - 13:40 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft vorige week een inbreker opgepakt die het huis van de Nederlandse ambassadrice in Rabat was binnengedrongen.

Volgens een verklaring van de nationale veiligheidsdienst DGSN werd de verdachte afgelopen woensdag gearresteerd dankzij een tip van de inlichtingendienst DGST. Hij werd samen met drie medeplichtigen in de wijk Takkadoum in Rabat aangehouden.

De hoofdverdachte probeerde op het moment van zijn arrestatie, samen met zijn moeder, zijn tante en een vierde persoon spullen te verkopen die hij in de residentie van de ambassadrice had gestolen.

Tijdens zijn verhoor bekende de inbreker de feiten. Hij vertelde dat hij de villa in het oog had gehouden. Hij wachtte op een moment waarop de ambassadrice en haar twee kinderen niet thuis zouden zijn om een muur te beklimmen en de woning binnen te dringen. Dat gebeurde de dag voor Eid ul Adha. De verdachte maakte juwelen en andere waardevolle spullen buit. Hij werd niet gezien door de veiligheidsagenten die de residentie bewaakten.

Assabah bericht dat de vier verdachten voor de procureur des Konings in Rabat werden geleid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team