Zoeken

Wetenschappers verdacht van illegale handel dinosaurusfossielen in Marokko

9 juni 2015 - 13:50 - Marokko

©

De illegale handel van dinosaurusfossielen is een lucratieve handel in Marokko. Meerdere wetenschappers worden ervan verdacht betrokken te zijn bij deze ondergrondse activiteit.

Volgens Al Massae bestaan er in Marokko meerdere georganiseerde netwerken die zich bezig houden met de illegale handel van dinosaurusfossielen en andere waardevolle archeologische vondsten. De prijzen kunnen soms oplopen tot 3 miljoen dirham.

Een Marokkaanse archeoloog, wiens naam niet wordt vermeld, vertelde aan de krant dat hij twee jaar geleden twee cd’s had ontvangen met gedetailleerde gegevens van de illegale verkoop van resten van een 7 meter lange dinosaurus die in de omgeving van Azilal was ontdekt.

De mensen die hem de cd’s hadden gestuurd probeerden hem over te halen te bemiddelen bij de verkoop van dinosaurusresten. Hij zou in ruil 100.000 dirham krijgen, maar weigerde. Volgens hem wijst de manier waarop het netwerk werkte erop dat wetenschappers en archeologen bij de handel betrokken zijn. Deze experts weten namelijk waar te zoeken en hoe de fossielen te behandelen.

Volgens de krant werden de Marokkaanse autoriteiten onlangs door Frankrijk en landen in het Midden-Oosten van deze handel gewaarschuwd. De controles op dit soort praktijken werden als gevolg versterkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team