Zoeken

HSL: Algerije wil voorbeeld Marokko niet volgen

7 maart 2018 - 10:00 - Wereld

©

In Algerije zijn er momenteel geen plannen om in een HSL te investeren en dus Marokko op te volgen. Dat verklaarde de directeur van het Algerijns agentschap voor studies en monitoring van spoorweginvesteringen (Anesrif).

Azzedine Fridi vertelde op de nationale radiozender van zijn land dat zijn agentschap de voorkeur geeft aan een snelheid van 160 km/uur, alsook gemengde spoorlijnen van 220 km/uur. "Alles wat we nu doen is 160 km/uur. Er zijn lijnen van 220 km/uur. Voorbij deze snelheid is het een heel ander transportsysteem (...) Voorlopig kunnen we het niet doen.", verklaarde Fridi.

De aanleg van een HSL spoorlijn tot 350 km/uur in de toekomst sluit hij echter niet uit. "Als we streven naar een snelheid van 350 km/uur, zal het enkel zijn voor het vervoer van passagiers. Maar wereldwijd wordt, om de onderhoudskosten te verminderen, steeds meer gekozen voor gemengde lijnen, die zowel voor goederen- als voor passagiersvervoer kunnen worden gebruikt."

TSA herinnert eraan dat Marokko dit jaar de enige HSL in Afrika zal hebben. De lancering van de HSL tussen Tanger en Casablanca staat in juni gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team