Zoeken

Homohuwelijk tussen Marokkaan en Algerijn in Melilla

12 mei 2016 - 15:00 - Marokko

©

Over enkele weken zal er in Melilla een homohuwelijk tussen een Marokkaan en een Algerijn worden gevierd. Beide mannen verblijven momenteel in een vluchtelingencentrum in de enclave.

Anouar Damani vertelde zijn verhaal aan El Diario. Hij aarzelde ook niet om zijn gezicht te tonen. Anouar komt uit Algerije en gaat heel binnenkort met zijn vriend afkomstig uit het noorden van Marokko trouwen.

« Ik ben al begonnen met de administratieve stappen om een huwelijk aan te gaan, ook al heb ik nog geen vluchtelingenstatus. Iedereen is welkom op het huwelijk. Iedereen mag weten dat we trouwen. Zo moedigen we andere homoseksuelen aan om van mentaliteit te veranderen », zegt Anouar. De jongeman, afkomstig uit Kabylië, verliet onlangs ook de Islam om Christen te worden.

Een vijftigtal jonge homoseksuelen, voornamelijk afkomstig uit Marokko, hebben hun toevlucht gezocht in de Spaanse enclave. Allen stellen door hun vrienden en familie te zijn verworpen vanwege hun seksuele geaardheid. De vriend van Anouar werd ook door zijn familie weggestuurd nadat ze zijn homoseksualiteit via Facebook hadden ontdekt.

De twee jongens leerden elkaar maanden geleden op internet kennen. Anouar was toen al in Melilla. Zijn vriend besloot in januari hetzelfde te doen en er politiek asiel aan te vragen. Het koppel hoopt binnenkort de vluchtelingenstatus te krijgen om vervolgens naar Spanje te vertrekken.

Bladna.nl