Zoeken

Zaak tegen homoseksueel Beni Mellal uitgesteld

6 april 2016 - 11:53 - Gemeenschap

©

De zaak tegen een van de homoseksuelen die enkele dagen geleden in Beni Mellal waren aangevallen, werd tot 11 april uitgesteld.

Een van de twee slachtoffers was vorige week al tot vier maanden gevangenisstraf en een boete van 500 dirham veroordeeld. Hij zou bij aankomst van de politie onder de invloed van alcohol zijn geweest. Zijn straf, terwijl twee van de daders slechts twee maanden voorwaardelijke celstraf kregen, zorgde toen voor veel ophef op sociale media en in de internationale pers.

De zaak van zijn vriend werd maandag uitgesteld vanwege de internationale druk. Volgens een correspondent van persagentschap AFP die zich ter plekke bevond verzamelden zich tientallen demonstranten dezelfde dag bij de rechtbank van Beni Mellal om de vrijlating van de vier belagers te eisen. Zij beschuldigden de overheid ervan homoseksualiteit aan te moedigen.

Het koppel was eind maart in een appartement door een groep jongeren bedreigd en mishandeld en vervolgens naakt op straat gegooid. Een van de daders had de mishandeling gefilmd en de beelden op internet gedeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team