Zoeken

Zomer wordt steeds heter in Marokko

1 oktober 2013 - 18:16 - Marokko

©

Experts voorspellen tegen 2100 een temperatuurtoename van 5 à 8 graden in de landen ten zuiden van Europa, zoals Frankrijk, Portugal en Spanje. Ook Marokko zal getroffen worden door een temperatuurtoename van 1 à 3°C

Een rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), voorspelt ook een 10 à 20% daling van de neerslag in de regio. Minder regen betekent ook voedseltekorten, volksgezondheidsproblemen en lagere watervoorraden.

Volgens het rapport zal de temperatuur tegen 2065 wereldwijd met 2 à 3 graden stijgen, als gevolg van aardopwarming. In landen als Algerije, Mali en Niger zal het zelfs 3 à 6 graden warmer worden.

De opwarming van de aarde zal ook gevolgen hebben op de zeespiegel. De 250 VN-experts zijn het ermee eens dat de zeespiegel met ruim één meter zal stijgen, wat ’enorm veel schade’ zou kunnen veroorzaken.

De conclusies van het rapport worden tegengesproken door andere experts. Zo zou de gemiddelde temperatuur op aarde sinds 15 jaar niet zijn toegenomen. Ook het zeeniveau is, volgens satellietmetingen, onveranderd gebleven sinds begin jaren ’90.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team