Zoeken

Marokko verwacht dit weekend stortregens en onweer

22 november 2013 - 22:22 - Marokko

©

Marokko wordt sinds vrijdag geteisterd door zware regenval en onweer. Het slecht weer blijft zeker tot maandag aanhouden volgens de Marokkaanse meteorologische dienst.

Vooral de regio’s van Haouz, Tadla, Sais, Chaouiya, Doukkala en Abbda zijn zwaar getroffen. In het centrum, het noorden en het oosten worden vanaf zaterdag stortregens verwacht.

De meteorologische dienst heeft vrijdagavond een alert uitgegeven voor Meknes, Fez, Ifrane, El Hajeb, Khenifra, Sefrou, Moulay Yacoub, Casablanca, Mohammedia, Rabat, Kenitra, Skhirate, Temara, Salé, Khemisset, Boulemane, Benslimane, Sidi Slimane en Sidi Kacem. Stortregens worden er van vrijdag 21u tot zaterdag 18u verwacht. Aan de bewoners wordt gevraagd de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

De temperaturen in het land blijven mild tot maandag met -3 à 3 graden op de reliëfs, tussen 2 en 10 graden de oostelijke hoogvlakte, en tussen 8 en 15 graden in het oosten en zuidoosten.

De recente regens in Marokko zijn gunstig geweest voor de landbouw, waarvan 90% volledig afhankelijk is van regenwater. Met een milde winter zou Marokko de invoer van tarwe aanzienlijk kunnen verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team