Zoeken

Henna: opgelet, gevaar!

12 april 2024 - 07:00 - Marokko

©

Voor veel Marokkaanse vrouwen en meisjes is het versieren van hun handen met henna tijdens de Ramadan een geliefde traditie. Maar wat onschuldig lijkt, kan gevaarlijk worden als er schadelijke stoffen aan de henna worden toegevoegd.

Met henna kunnen prachtige patronen op de huid worden gecreëerd, maar sommige hennamengsels bevatten chemische middelen die ernstige allergische reacties kunnen veroorzaken. Dit blijkt uit de ervaring van Malika, die haar dochter henna liet zetten ter gelegenheid van Laylat al-Qadr.

Lees ook: Marokkaanse henna: kunst en traditie

"Enkele minuten na het aanbrengen van de henna begon het bij mijn dochter te jeuken en te steken," vertelt Malika aan SNRT News. "Thuis werden haar handen rood en zwollen ze op, en de volgende dag zaten ze vol blaren. De dokter vertelde ons dat het ging om een ​​allergische reactie op een stof die in de henna was gebruikt."

Dermatoloog Amal Akazan waarschuwt voor de gevaren van deze verdunningsmiddelen. "De hennaplant zelf is veilig, maar toegevoegde stoffen kunnen eczeem en andere huidaandoeningen veroorzaken," legt ze uit. "Dit is vooral gevaarlijk voor kinderen met chronische ziektes of diabetes."

Lees ook: Henna ceremonie voor Meghan Markle in Marrakech (foto)

Om allergieën te voorkomen, adviseert Akazan om henna te gebruiken die puur natuur is. "Vraag de henna-artiest om alleen citroensap toe te voegen voor een diepere kleur, en vermijd absoluut verdunningsmiddelen en chemicaliën."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team