Zoeken

Harragas, steeds meer doden op zee

2 mei 2012 - 10:30 - Gemeenschap

©

De Spaanse politie heeft maandagochtend het lichaam ontdekt van een jonge Marokkaan van 20 à 30 jaar, op een strand van Ceuta.

Het slachtoffer droeg duikkledij en zou verdronken zijn toen hij Ceuta al zwemmend probeerde te bereiken. Zijn dood vindt plaats twee weken na de verdwijning op zee van een jongen uit Fnideq, die ook Ceuta al zwemmend probeerde te betreden.

Uit een rapport van de Vereniging van de mensenrechten in Andalusië, blijkt dat 198 illegale migranten, voornamelijk sub-Sahara Afrikanen, zijn omgekomen toen ze vanuit Marokko de Spaanse kust probeerden te bereiken. Velen van hen verloren het leven voor de Marokkaanse kusten van Fnideq, Cabo Negro en Belyounech.

Volgens hetzelfde document, is het aantal illegalen die Ceuta probeerden binnen te kommen, gestegen met 65% in 2011. Deze cijfers houden wel geen rekening met de migranten die de hoge hekken tussen Ceuta en Marokko niet hebben kunnen oversteken.

Het jaarrapport vrijdag vrijgegeven, hekelt ook de schendingen van de rechten van deze migranten in Spanje en hun levensomstandigheden in Marokko, dat sinds enige tijd niet meer een transitland maar een gastland is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team