Zoeken

Harira met gerst

Harira met gerst
Ingrediënten

 1/2 kom kikkererwten
 1/2 kom linzen
 200 g mals vlees in kleine stukjes gesneden
 1 klein fijngesnipperd ajuin
 4 theelepels olie
 1 kleine kom fijngehakt selderij
 500 g geraspte tomaten
 zout
 1 theelepel zwarte peper
 1 theelepel gemberpoeder
 Een snufje Marokkaanse saffraan (kleurstof)
 1 kaneelstokje
 2 liter water
 1 kleine kom gemalen gerst
 1,5 theelepel tomatenpuree
 1 kleine kom fijngehakt peterselie en koriander

Laat de linzen en de kikkererwten een hele nacht in water weken en pel nadien de kikkererwten. Doe de linzen en de gepelde kikkererwten samen met de olie, het vlees, de ajuin en de selderij in een snelkoker op een zacht vuurtje. Roer af en toe zachtjes doorheen tot het vlees mooi goudbruin is.

Voeg de geraspte tomaten, zout (naar smaak), peper, de gemberpoeder, de saffraan en het kaneelstokje. Voeg het water toe, sluit de snelkoker en laat 30 minuten koken, totdat de kikkererwten en het vlees zacht zijn.

Open de snelkoker en verwijder het kaneelstokje. Voeg er de gemalen gerst, tomatenpuree, koriander en peterselie toe. Laat nog eens ongeveer 15 minuten koken. Dien warm op.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 75 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team