Zoeken

Spectaculaire antidrugsactie in Spanje en Marokko (video)

2 mei 2017 - 19:50 - Marokko

©

Dertig leden van het bekende drugsnetwerk « Los Castañas » dat drugs tussen Marokko en Spanje smokkelde, werden zondag door de politie gearresteerd.

De drugs werd vanuit Marokko met motorbootjes naar Spanje gesmokkeld om vervolgens in Gibraltar te worden verkocht. Dat meldt de Spaanse politie die eraan toevoegt dat de samenwerking met de Marokkaanse politie de arrestatie van de bende mogelijk maakte. Sommige leden waren namelijk naar Marokko gevlucht.

Een onderzoek naar het crimineel netwerk was in 2015 gestart. Ruim 150 agenten namen zondag aan de antidrugsactie deel. De verdachten zijn allen Spanjaarden en Marokkanen. De politie heeft tijdens de operatie beslag gelegd op 350.000 euro, een ton hasj, zeventien woningen met een waarde van 3 miljoen euro, vuurwapens en 25 bankrekeningen.

Op hetzelfde moment werden in Marokko meerdere leden van de bende in Rabat en in de regio van Tetouan gearresteerd. De leider van de bende, die een vals paspoort gebruikte, en zijn zoon werden eveneens in Tetouan aangehouden. Tegen beiden was een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Volgens de politie leverde « Los Castañas » ook drugs aan andere criminele organisaties dankzij een zeer ontwikkelde infrastructuur in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team