Zoeken

Grootschalige babyhandel opgerold in Fez

1 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie in Fez heeft deze week een mooie slag geslagen tegen een crimineel netwerk dat betrokken was bij de handel in baby’s. In totaal zijn 30 personen gearresteerd, waaronder politieagenten en medische professionals.

Volgens berichtgeving van het Marokkaans persbureau MAP fungeerden sommige verdachten als tussenpersonen bij de verkoop van baby’s van ongehuwde moeders aan gezinnen die een kind wilden adopteren, in ruil voor aanzienlijke geldbedragen.

Lees ook: Nepverpleegster kocht pasgeboren baby’s in Casablanca

Andere verdachten zouden patiënten en hun familieleden hebben gechanteerd met beloftes van afspraken voor medische consultaties, hulp bij het uitvoeren van illegale abortussen of het verkrijgen van valse medische certificaten.

Lees ook: Ongestrafte babyhandel in Casablanca

De rest van de arrestanten wordt verdacht van functiediefstal door zich voor te doen als ambtenaren, het manipuleren van medische afspraken, diefstal en verduistering van medisch materiaal en medicijnen bestemd voor verkoop. Tijdens huiszoekingen bij verschillende verdachten zijn medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn of verboden zijn voor verkoop, medische apparatuur en aanzienlijke geldbedragen in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team