Zoeken

Mohammed VI verleent gratie aan 372 personen

31 augustus 2011 - 20:41 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft zijn gratie verleend aan 372 personen ter gelegenheid van Eid Al Fitr, feest van het einde van de Ramadan dat op woensdag 31 augustus in Marokko is gevierd.

Volgens een verklaring van het ministerie van Justitie, zullen 217 mensen genieten van een verlaging van hun gevangenisstraf en 42 van de rest van hun straf.

In 2010, tijdens hetzelfde feest, gevierd op 10 september, hadden 319 mensen genoten van het koninklijk pardon. Toen had geen enkele islamitische gevangen gratie gekregen, zoals het niet meer het geval was sinds de aanslagen van Casablanca in 2005.

Sindsdien is er veel verandert in Marokko waar islamitische gevangenen bij elke nieuwe gratie worden vrijgelaten. Onder hen, de zeer betwistbare Salafi sjeik Mohamed Fizazi en Abdelkarim Chadli, beiden veroordeeld na de aanslagen van 16 mei 2003 in Casablanca en in april dit jaar vrijgelaten.

De koning, die zijn gratie verleent tijdens religieuze en nationale feestdagen, is in Rabat waar hij Eid El Fitr met zijn broer, Prins Moulay Rachid, en zijn neef, Prins Moulay Ismail, viert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team