Zoeken

Gitarist uit Mdiq komt om als strijder van Daesh in Syrië

2 januari 2018 - 14:30 - Marokko

©

Achraf Jouid was ooit gitarist en lid van de 20 Februari beweging in Marokko. Hij kwam onlangs om bij gevechten in Syrië.

De voormalige salafist Abdelwahab Rafiki, meer bekend als Abu Hafs, kende de jongeman en vertelde over zijn dramatische einde op Facebook.

Achraf kwam uit Mdiq. Hij was één van de slimste en meest dynamische jongens die Abu Hafs ontmoette. Op zijn 18e was hij lid van meerdere verenigingen en politieke bewegingen en demonstreerde herhaaldelijk mee met de 20 Februari beweging, aldus de prediker.

Volgens Rafiki is Achraf nu dood vanwege de "complotten en Jihad oproepen van het Al-Nosra front dat zich met onze levens bemoeit en met onze problemen voedt".

Achraf zou aan Abu Hafs over zijn wens om in Syrië te gaan vechten hebben gesproken. De prediker zou hem dat sterk hebben afgeraden en hem zelfs hebben verboden om naar kampen van Daesh te gaan. Achraf zou echter andere sjeiks en predikers hebben gesproken die hem wel zouden hebben aangemoedigd om zich bij de terroristische organisatie aan te sluiten. Een besluit die hij met zijn leven betaalde...

Bladna.nl