Zoeken

"Tramdena" of "mramden", Ramadan-fenomeen in Marokko

24 juli 2012 - 14:03 - Gemeenschap

©

Tijdens de uren van vasten in de Ramadan, zijn gevechten routine in Marokko. Ramadan is nog maar pas begonnen en er zijn al moorden gepleegd in het land. Het fenomeen is welbekend in Marokko en wordt "Tramdena" genoemd. Iemand die "mramden" is, is een kwade en oncontroleerbare ramadaner.

"Ik ben mramden" (gebrek aan sigaretten, drugs of ​​koffie), "Uit mijn weg" of "tremden 3lik" (ik ga je opensnijden), en andere even gewelddadige woorden komen vaak voor op de wegen, in winkelcentra of in de soeks in Marokko. Zelfs bij openbare diensten is dit fenomeen aanwezig.

"Mramdnines" kan men overal tegenkomen, in kantoren, ziekenhuizen, banken, of op de bus, en je loopt ze beter niet voor de voeten...

Symptomen van "tramdena" zijn hoofdpijn, een wazig zicht en het verlangen naar roken, drinken en vechten. Ook hebben slachtoffers van "tramdena" vaak snel spijt van hun daad. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat ze zich na een paar minuten excuseren en Allah om vergeving smeken.

De "mramdnines", grotendeels gewone mensen, ontmoet je na het breken van het vasten in cafés en moskeeën, glimlachend en vol spijt van hun ongecontroleerde daden in een maand van gebed en vroomheid.

Dus, herken je jezelf, ga dan snel een specialist raadplegen! (glimlach)

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team