Zoeken

Gevangenissen Marokko organiseren kookwedstrijd voor gevangenen

28 oktober 2017 - 20:00 - Marokko

©

De Oudaya gevangenis in Marrakech heeft donderdag voor de eerste keer de finale gehost van een kookwedstrijd waaraan alle gevangenissen in Marokko deelnamen.

De wedstrijd werd door de gevangenisadministratie DGAPR georganiseerd en is onderdeel van het nationaal competitieprogramma voor het jaar 2017. Tien gevangenen kwalificeerden zich tijdens de regionale kwalificatierondes voor de finale.
 
Tijdens de eindceremonie werden levendige folkloristisch spektakels door gedetineerden gegeven en selecteerde de jury de drie winnaars van de Marokkaanse kookwedstrijd. Alle drie kregen een medailles, een certificaat van verdienste en een deelnamecertificaat.

In een persbericht verklaarde de regionale directeur van de DGAPR in Marrakech-Safi, Hassan Hmina, dat dit evenement in het kader valt van de inspanningen van de gevangenisadminstratie om gedetineerden opleidingen in verschillende sectoren aan te bieden en hun met hun sociaal-professionele reïntegratie te helpen.

Hassan Hmina herinnerde er tevens aan dat het bedrijf die de maaltijden van de gedetineerden in de Oudaya gevangenis verzorgt, regelmatig diverse trainingen voor gedetineerden organiseert om hen na hun detentie te helpen een echt beroep te hebben, recidive te vermijden en hen te reïntegreren in het sociaal leven.
 
Gevangenen die deelnamen aan deze wedstrijd kregen een opleiding van een chef in Marrakech over de basisprincipes van de culinaire kunst met extra aandacht voor de veiligheid en hygiëne in de keuken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team