Zoeken

Marokko: 15 jaar cel voor kuisvrouw die horloges Koning Mohammed VI stal

16 mei 2020 - 10:40 - Marokko

©

Een vrouw die als schoonmaakster in het koninklijk paleis in Rabat werkte, is door een rechtbank in de hoofdstad tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de diefstal van horloges van Koning Mohammed VI.

Volgens de advocaat van de 46-jarige verdachte werd haar medeplichtige tot dezelfde gevangenisstraf veroordeeld. Beiden werden schuldig bevonden aan de diefstal van 36 luxe horloges.

De verdachten lieten in het begin de horloges smelten en verkochten vervolgens het goud en de stenen aan juwelierszaken. Toen ze ervan overtuigd waren dat ze niet zouden worden betrapt besloten ze de horloges gewoon volledig te verkopen.

Veertien andere verdachten in deze zaak, allemaal mannen die in de juwelensector werken, werden tot minimaal vier jaar celstraf veroordeeld. Allen waren eind vorig jaar gearresteerd en aangeklaagd voor diefstal en oprichting van een criminele organisatie. Ze claimden tijdens de rechtszaak hun onschuld en hielden vol dat ze de herkomst van het goud en de horloges niet kenden.

Koning Mohammed VI werd in 2014 door Forbes opgenomen in de ranking van rijkste mensen ter wereld. Zijn fortuin werd toen op 2,5 miljard dollar geschat. De 56-jarige monarch bezit onder meer een groot aantal luxe voertuigen, schilderijen en plezierboten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team