Zoeken

Amerika oordeelt over geloofsvrijheid in Marokko

10 augustus 2012 - 15:30 - Marokko

©

In Marokko leven Joden en Sjiieten vreedzaam. Christenen daarentegen menen er onder toezicht te worden gehouden en soms zelfs het slachtoffer van segregatie te zijn. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over de vrijheid van godsdienst in de wereld in 2011.

Het rapport is vol lof over de religieuze situatie in Marokko, en zegt dat het land op weg is naar een gematigde en tolerante Islam, die de vrijheid van godsdienst garandeert voor Marokkaanse joodse en christelijke gemeenschappen.

Kleding of religieuze symbolen worden zowel in de openbare ruimte als in de privésfeer getolereerd in Marokko, waar de joodse en christelijke culturele, artistieke, wetenschappelijke en literaire erfgoed worden onderwezen op universiteiten.

Het Amerikaanse ministerie schat dat ongeveer 25.000 Christenen in Marokko wonen (officieel 5000), waarvan 4000 Marokkanen zijn en regelmatig naar de kerk gaan.

Ook wordt in het rapport vermeld dat in Marokko, de vrijdagse preken en koranscholen ​​onder toezicht worden gehouden door het ministerie van Islamitische Zaken, om extremistische preken te vermijden.

Het enige minpunt volgens de VS, is dat Marokko het niet waardeert wanneer iemand een Moslim probeert te bekeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team