Zoeken

5000 joden vieren "Hiloula" in Ouezzane

14 mei 2012 - 13:05 - Marokko

©

Dit weekend waren 5000 Joden op bedevaart bij het mausoleum van Rabbi Amram Ben Diwan, te Asjen, een dorpje op 9 km van Ouezzane in het noorden van Marokko.

Hiloula wordt 33 dagen na Pesach gevierd en is één van de meest vereerde tradities door Marokkanen van joodse geloof. De pelgrims komen dan ook vanuit verschillende landen voor Hiloula, namelijk uit Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Canada en in toenemende mate Israël.

Draconische veiligheidsmaatregelen werden genomen om de bedevaart, dat jaarlijks in mei plaatsvindt, zonder incidenten te doen verlopen.

De pelgrims zijn donderdag aangekomen in Ouezzane, van waar ze naar Asjen zijn gegaan. Zij hebben allen geweigerd te antwoorden op de politieke vragen van de media en enkel verklaard dat ze bidden voor de Arabisch-Israëlische vrede.

Geboren in Jeruzalem, werd Rabbi Amran Ben Diwan gekozen door de rabbijnen van Hebron in Israël, om geld in te zamelen voor het Heilig Land. De Rabbi vestigde zich daarop in Ouezzane, waar hij een Tora-school oprichte. Hij stierf in 1781 te Asjen en is sindsdien één van de meest vereerde heiligen van de joodse religie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team