Zoeken

Gay imams en homohuwelijken!

2 april 2012 - 15:39 - Marokko

©

Gay imams die moslimhomohuwelijken sluiten, en vrouwen die samen met mannen bidden... De Amerikaanse beweging "Muslims for Progressive Values" (moslims voor progressieve waarden), ontwikkelt een eigen visie van de islam en gelooft dat de toekomst van de religie op haar rust.

Muslims for Progressive Values

De beweging, opgericht na de aanslagen van 11 september 2001 in Washington, telt op heden enkele duizenden volgelingen meldt de Huffington Post.

Bij "Muslims for Progressive Values" kunnen homoseksuelen imam worden, is het huwelijk met een niet-moslims voor de vrouw niet verboden, is het homohuwelijk toegestaan en mag een vrouw het gebed leiden.

Deze nieuwe spirituele stroom wordt voorgezeten door Ani Zonneveld, moslima en zangeres van 49 jaar, geboren in Maleisië en opgegroeid tussen Duitsland, Egypte en India, aldus bladi.net.

In haar album "Ummah, wake up!", geboycot door moslimwinkels in de VS, zingt Ani Zonneveld dat wat niet geschreven is in de Koran, ook niet verboden is door de Islam. De artieste zegt op deze manier te willen strijden tegen de islamofobie in de Verenigde Staten.

"Muslims for Progressive Values" zou nochtans geen invloed hebben op de Amerikaanse moslimgemeenschap, aldus Dalia Mogahed, auteur van het boek "Who speaks for Islam?".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team