Zoeken

Gasleiding tussen Marokko en Nigeria gaat 10 miljard dollar kosten

21 april 2017 - 21:19 - Economie

©

De gasleiding die tussen Marokko en Nigeria zal worden aangelegd zal naar verwachting ruim 10 miljard dollar kosten. Het project wordt als een model van de Zuid-Zuid samenwerking beschouwd.

Een overeenkomst voor de aanleg van de gigantische pijpleiding werd in december vorig jaar tijdens een officieel bezoek van Koning Mohammed VI aan Nigeria ondertekend.

Marokko wil nu een beroep doen op Arabische instellingen om het project te financieren. Dat blijkt uit een brief van Koning Mohammed VI die eerder deze week door minister Mohamed Boussaid werd voorgelezen. Volgens de bewindsman zal Marokko in de komende weken naar investeerders beginnen zoeken.

Kiezen de twee landen voor een pijpleidingennetwerk via zee dan zal het project volgens een financieel expert ruim 20 miljard dollar kosten.

« Het is een groot project om de regionale economische integratie te bevorderen. De pijpleiding zal in samenwerking met alle belanghebbenden worden ontworpen om elektrificatie projecten te versnellen in de hele regio, die de basis zullen zijn van een concurrerende regionale elektriciteitsmarkt aangesloten op de Europese energiemarkt », verklaarden de twee landen tijdens de ondertekening van het akkoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team