Zoeken

Franse Marokkaan schreeuwt onschuld uit na moord vrouw

3 oktober 2014 - 10:50 - Marokko

©

Een Marokkaanse man staat in de zuid-Franse stad Montpellier terecht voor de moord op zijn vrouw. Abdenbi Choua vertelde dinsdag aan de rechter dat hij niets te maken had met de moord.

De verdachte had op 17 september zelf de politie gewaarschuwd nadat hij, naar eigen zeggen, zijn vrouw in een plas bloed in de keuken had aangetroffen. Volgens de politie zijn er twee mogelijkheden: een uit de hand gelopen inbraak of een moord gepleegd door Abdenbi.

Abdenbi Choua stelt echter dat hij die dag zijn kinderen van 4 en 9 naar school had gebracht waarna hij was gaan werken. ’S middags belde de school hem op omdat zijn vrouw de kinderen niet was komen afhalen. Hij ging daarop zijn kinderen halen om ze naar huis te brengen. Daar trof hij zijn dode vrouw aan.

Volgens het openbaar ministerie zijn er echter onduidelijkheden in zijn verklaringen. Hij was bijvoorbeeld enige tijd afwezig op zijn werk en kan niet aantonen waar hij was. Ook is het volgens de onderzoekers uiterst ongewoon dat er zoveel geweld wordt gebruikt bij een inbraak. Bovendien zou de man in het verleden al geweld hebben gebruikt tegen zijn vrouw.

Omdat Abdenbi Choua de Marokkaanse nationaliteit heeft werd hij in voorlopige hechtenis genomen. De rechtbank vreest dat hij anders naar Marokko zal vluchten. Op 7 oktober vind een nieuwe zitting plaats. Resultaten van DNA-tests zullen dan worden bekendgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team