Zoeken

Franse Marokkaan terecht voor moord op gehandicapte vrouw

11 december 2020 - 19:40 - Wereld

©

Een Marokkaanse man staat in het Franse Eure-et-Loire terecht voor de moord op zijn gehandicapte vrouw. Hij kan een levenslange gevangenisstraf krijgen.

In 2016 kwam de vrouw van de verdachte tijdens een brand in hun woning om het leven. Het slachtoffer leed aan multiple sclerose (MS) en zat in een rolstoel. Ze kon dus niet op tijd wegkomen. De buurman van he echtpaar heeft de brand nog wel kunnen blussen, maar voor het slachtoffer was het al te laat. De brandweer arriveerde bij de woning en vonden het verkoolde lichaam van de vrouw, meldt L’Écho Républicain.

De verdachte, Driss Ben H., vertelde aan de hulpdiensten dat het om een gaslek ging. Hijzelf zou in de kelder zijn geweest toen de brand uitbrak. Hij had aan zijn vrouw gevraagd om na vijftien minuten het gasfornuis uit zetten, nadat hij een pan met vlees op het vuur had laten staan.

Uit forensisch onderzoek komt iets heel anders uit. Allereerst waren er geen sporen van het vlees waar de man naar verwees. Ook werd de vrouw niet bij het gasfornuis gevonden, maar bij de keukentafel. Verder zijn er sporen van benzine gevonden op de kleding en rolstoel van de vrouw. Ook op andere spullen in het huis zijn sporen van benzine gevonden.

Het bewijsmateriaal is voorgelegd door de officier van justitie aan de jury. Een motief werd ook aangereikt: de 56-jarige man zou een tweede leven willen beginnen met een vrouw die hij in Marokko heeft leren kennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team