Zoeken

Franse daders aanslag hotel Asni in Marrakech willen uit dodencel

31 mei 2014 - 22:42 - Marokko

©

Stephane Aït Idir en Redouane Hamadi, daders van de bomaanslag op hotel Atlas Asni in Marrakech in augustus 1994, die in de dodencel zitten in Marokko, zijn in hongerstaking gegaan.

Redouane Hamadi, 42-jarige Franse Marokkaan, en Stephane Aït Idir, 41 en van Algerijnse afkomst, zitten al 20 jaar in de dodencel in Kenitra. Naar eigen zeggen worden ze nog behandeld als in de Jaren van lood onder wijlen Koning Hassan II.

Beide mannen willen van dezelfde rechten genieten als 22 Franse gevangenen in Marokko die onlangs in hongerstaking gingen. Zij eisen de hervatting van de justitiële samenwerking tussen Parijs en Rabat.

De Franse gevangenen willen de rest van hun straf in Frankrijk uitzitten, maar dat kan alleen als Marokko en Frankrijk terug gaan samenwerken. Na hun actie had Koning Mohammed VI de oprichting van een commissie bevolen om hun dossiers te behandelen.

De aanslag op hotel Asni in Marrakech leidde tot de sluiting van de landsgrenzen tussen Marokko en Algerije in 1994. De Algerijnse inlichtingendiensten worden ervan verdacht de aanslag te hebben beraamd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team