Zoeken

Aanslag Joods Museum Brussel: slachtoffer werd in Marokko begraven

12 juni 2014 - 20:13 - Gemeenschap

©

Alexander Strens, het vierde slachtoffer van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, werd dinsdag in Taza begraven. Hij werd naast zijn grootouders op een moslimbegraafplaats begraven.

Volgens Philippe Blondin, voorzitter van het Joods Museum in Brussel, werd Alexander Strens door zijn Joodse moeder opgevoed. Zijn vader is volgens Belgische media een in Marokko wonende Kabylische Berber.

De 25-jarige Alexander werkte voor het Joods Museum op de afdeling communicatie. Tijdens de schietpartij hielp hij aan de receptie. Hij was sinds de aanslag hersendood en overleed afgelopen vrijdag.

De andere slachtoffers zijn Myriam en Emanuel Riva, een Israëlisch koppel, en Dominique Sabrier, 66-jarige vrijwilliger bij het museum.

De hoofdverdachte is Mehdi Nemmouche uit de Franse stad Roubaix. Hij werd in Frankrijk gearresteerd tijdens een routinecontrole van een bus uit Amsterdam via Brussel. Nemmouche, 29, vocht eerder in Syrië. In zijn bagage werd volgens de politie een revolver en een Kalasjnikov gevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team