Zoeken

Marokko eist opnieuw onderzoek naar beschieting bij grens Algerije

30 oktober 2014 - 19:41 - Marokko

©

Marokko heeft opnieuw aan Algerije gevraagd om ​​onderzoek te doen naar de beschieting van Marokkaanse burgers door het Algerijns leger bij de grens.

Het verzoek van Marokko om een onderzoekscommissie in te stellen werd ingediend door de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Salaheddine Mezouar. Volgens de bewindsman zal een onderzoek "de internationale publieke opinie duidelijkheid geven" in deze zaak.

Op 18 oktober hadden Algerijnse soldaten op een groepje Marokkanen geschoten bij de grens tussen Marokko en Algerije. Een man raakte ernstig gewond. Marokko had toen fel geprotesteerd en de Algerijnse ambassadeur in Rabat om uitleg gevraagd.

In Algerije spreekt men van manipulatie door Marokko. Abdelaziz Benali Cherif, woordvoerder van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde over de zaak: "Dit soort incidenten zijn gebruikelijk. Het is doorgestoken kaart van Marokko".

De landsgrenzen tussen Marokko en Algerije zijn al ruim 20 jaar gesloten. De sluiting werd in augustus 1994 besloten na een aanslag op een hotel in Marrakech. Marokko beschuldigde toen de Algerijnse inlichtingendiensten de aanslag te hebben gepleegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team